Saturday, April 26, 2014

Machiajul semipermanent




   

Machiajul semipermanent are scopul de a de a înfrumuseţa, a echilibra, corecta si modifica trasaturile fetei. Foloseste o tehnica asemanatoare tatuajului prin care cu ajutorul unui aparat special se introduce pigment in straturile superficiale ale pielii in zone precum:
* conturul ochilor ,
* buzelor 
* accentuarea sprancelelor.
Machiajul semipermanent se mai numeste micropigmentare sau tatuaj cosmetic.

Cum se desfasoara o sedinta de machiaj semipermanent?
Tatuajul cosmetic se face doar in urma unei programari, dureaza aproxinativ 2 ore si incepe intotdeauna cu o mica discutie despre dorintele si asteptarile clientei in legatura cu rezultatul final al procedurii.
Se discuta despre :
- schimbarile dorite,
- se pun cateva intrebari despre starea de sanatate,
- se ofera informatii despre metoda de lucru, aparatura folosita, masurile de igiena, orice alte nelamuriri.

Se trece la desenarea cu creionul ( si pensare daca e necesar in cazul sprancenelor) pana cand se obtine forma dorita. In final se trece la tatuarea propriu zisa dar nu inainte de a efectua un test de alergie pentru a fi sigura ca pigmentul va fi bine tolerat.
Micropigmentarea se face cu aparat profesional special conceput pentru realizarea tatuajelor cosmetice.
Acul si capul aparatului sunt sterile si de unica folosinta.
Se folosesc pigmenti cosmetici medicali produsi in SUA, intr-o gama variata de culori, testati dermatologic, alergologic, antialergic si antiseptic.
Inainte de a pleca se ofera instructiuni despre ingrijirea tatuajului.
In primele 2 ore zona tatuata poate fi putin iritata. Initial va avea o culoare usor mai intensa, apoi gradat excesul de pigment se estompeaza si va reveni la culoarea dorita in aproximativ 5 zile.
Machiajul semipermanent se face de regula intr-o singura sedinta dar se recomanda si a doua sedinta, de retus, la 3 – 4 saptamani de la prima sedinta pentru uniformizarea culorii .

Pentru ce zone se aplica?

Buzele – Senzualitate şi atracţi.
Prin machiaj semipermanent al buzelor:
* senzualitatea lor este accentuata,
* conturul buzelor poate fi mai bine definit,
* le putem mări sau reduce usor marimea,
* putem corecta asimetriile si putem face buzele sa para mai pline.
Apeland la micropigmentare conturul buzelor nu se mai intinde, buzele sunt colorate egal, nu mai lasati urme pe pahare sau pe obrajii persoanelor sarutate.

Care sunt avantajele unui contur la buze semi-permanent?
- conturul buzelor cat si culoare nu se va mai intinde;
- buzele cu probleme de vascularizare si usor "palide", vor aveam de acum o culoare naturala si optima fiecarui tip de ten;
- cand te grabesti foarte tare iar un simplu gloss te va salva de machiajul complicat al buzelor.
- forma usor inegala a buzelor, se poate corecta cu ajutorul machiajului semi-permanent la buze.


Buzele au devenit in ultimii ani, mai mult ca oricand un simbol al senzualitatii si frumusetii. Forma, marimea si culoarea buzelor pot 'vorbi' pentru si despre tine. Cu ajutorul unui contur de buze semipermanent iregularitatile sunt usor ascunse. Forma conturului si nuanta finala sunt stabilite impreuna (esteticiana propune, tu decizi). Nu vei mai avea probleme cu conturul care se intinde, cu rujul care ramane pe pahare sau cu buzele inegal colorate. Conturul la buze ramane iar buzele tale sunt perfect colorate.

Ochii – Eleganta si naturalete.
Prin tatuajul cosmetic aplicat la baza genelor:
- se creaza iluzia de gene mai dese,
- ochii sunt evidentiati si culoarea lor iese mai mult in evidenta.
- se pot crea efecte dramatice cum ar fi codite sau contur ”cat eye” – ochi de pisica.
Este ideal pentru doamnele/domnisoarele care :
- isi doresc ochii conturati la prima ora a diminetii cat si seara;
- nu au rabdarea necesara pentru a-si machia ochii de cate ori isi doresc;
- pentru cele care poarta ochelarii, iar machiajul ochiilor este necesar pentru a pune in valoare privirea.
Puteti alege intre un contur fin, delicat si romantic sau unul mai pronuntat, mai dramatic in functie de forma ochilor, a fetei, in functie de stil, look sau preferinte.
Veti fi incantata sa nu mai aveti grija dermatografului sau tusului pentru ploape cand mergeti la sauna, la piscina, in mijlocul verii, la fitnes, vara, iarna, la lucru, la cocktail-uri, ziua sau noaptea! Un machiaj semipermanent este ideal pentru cele ce poarta ochelari, pentru cele care nu au timp sau rabdare sa se fardeze, pentru cele cu tenul sensibil sau alergice la machiaje.

Pentru a intensifica expresivitatea privirii putem intensifica doar radacina genelor ori putem desena un contur fin, delicat, sau mai pronuntat, dupa preferinte, dupa forma fetei si a ochilor. Ulterior nu vei mai avea nevoie de dermatograf ori tus de pleoape.
Conturarea pleoapelor cu o culoare inchisa este unul din acele lucruri permanent in voga, chiar daca moda sa a fost lansata cu multa vreme in urma, de vechii egipteni. De atunci, s-au dezvoltat tehnici tot mai sofisticate pentru realizarea acestuia, fiind cu succes folosit pentru machiaje durabile, rezistente la ploaie, zapada sau... somn.

Conturul superior al ochilor se realizeaza la baza genelor ceea ce face ca acestea sa para mai dese. Linia intensificata a genelor si conturul delicat si natural al pleoapei creaza umbre misterioase si da expresivitate privirii.

Sprancenele – Perfecţiune şi Armonie.
Sprancenele sunt un element important din punct de vedere estetic si contribuie decisiv la expresia facială şi simetrie. Modificari minore cum ar fi:
- accentuarea culorii,
- corectarea simetriei,
- ‘ridicarea’ sprancenelor au un efect major asupra aspectului integral al fetei, facand-o sa para mai luminoasa, mai odihnita, mai tanara.
Cand poti sa iti faci un machiaj semi-permanent la sprancene?
Cand cele naturale sunt prea rare sau forma lor nu mai este cea pe care ti-o doresti;
- Cand sunt prea deschise la culoare iar forma lor este usor inegala;
- Cand au fost pensate gresit;
- Cand au parti care lipsesc cauzate de diferite accidente ramand cicatrici vizibile;
- Cand din motive medicale, s-au pierdut cu desavarsire;
- Cand te-ai saturat ca de fiecare data cand iesi din casa sa folosesti creionul special pentru sprancene.

Pentru efectuarea procedurii de tatuare, se foloseste o crema anestezica externa, pentru a evita disconfortul si durerea.
Machiajul semi-permanent la sprancene este o metoda sigura care nu produce efecte secundare, nu afecteaza firele de par existente, are un aspect normal si natural.

Machiajul semi-permanent le da acestora sansa sa se 'odihneasca' cativa ani, timp in care au ocazia sa se repare. Noile sprancene chiar va vor ghida cum sa va pensati, transformandu-se intr-un adevarat sablon. Tot ce va ramane de facut este doar sa pensati ce este in afara noului machiaj obtinut.

Incearca machiajul semi-permanent si vei fi multumita 5 ani de acum inainte!
Pune-ti in valoare privirea si trasaturile fetei cu ajutorul machiajului permanent al sprancenelor!


Cat timp dureaza ?
Spre deosebire de tus sau creion dermatograf care se intinde,curge si se sterge, machiajul semipermanent dureaza 3 – 5 ani (in functie de pigmentul folosit, tipul de piele, tehnica, zona).
Sistemul imunitar al organismului are grijă sa elimine particulele de pigment. Culoarea se va estompa in timp, încetul cu încetul, până când este complet eliminata.

Doare?
Acest lucru depinde de nivelul de sensibilitate al clientului. Persoanele care au trecut prin aceasta procedura au declarat ca senzatia resimtita este suportabila şi ca disconfortul este mult mai mic decât cel pe care si l-au imaginat.

Va arata prea evident sau fals?
Nu, tatuajul cosmetic poate fi foarte subtil. De fapt, rezultatul poate fi cat de natural ti-l doresti. Dacă vă plac culorile inchise si doriti un rezultat mai dramatic, evident, machiajul va fi mai vizibil.

Care sunt riscurile?
În timpul primei întâlniri, clienta este întrebata dacă are vreo afectiune contraindicată tratamentului, cum ar fi: hemofilie, hepatita B, hepatita C, HIV/SIDA, epilepsie, sarcina, diabet. În cazul în care nu are nici una din aceste afectiuni, testul de alergie este efectuat si instrucţiunile de îngrijire sunt urmate corect, tatuajul cosmetic nu prezinta nici un risc pentru sănătate.

No comments:

Post a Comment